Waarschuwingen
Waarschuwingen

Tendensen voor de herfst 2024 - 2de analyse

Seizoenstendensen voor de drie volgende maanden : Wat zijn onze tweede seizoenstendensen voor de herfst 2024 ?


 

Oktober 2024

  Een wisselende maand.
Temperatuur
+ 0.4°C
Conform aan het normale
Neerslag
+ 20%
Licht boven het normale
Zonne-uren
- 0%
Conform aan het normale
Samengevat 1ste deel 2de deel 3de deel
Weerbeeld
Temperatuur
Betrouwbaarheid : Hoog

 Deze maand september zullen de oude tropische cyclonen die het einde van hun leven naderen de klassieke circulatie van onze lagedruksystemen verstoren. Dit zal al het geval zijn aan het einde van het eerste tiendaagseperiode met de komst van de overblijfselen van orkaan Kirk, maar het zal waarschijnlijk de hele maand blijven gebeuren, met als gevolg dat het weer de maand door erg veranderlijk zal zijn, waardoor het moeilijk is om voor elk tiendaagseperiode een duidelijke trend aan te geven.

Zo zouden we in de eerste tiendaagseperiode een vrij koel begin van de maand moeten zien, gevolgd door een vrij mild maar onbestendig einde, voor een verdere afkoeling in de tweede tiendaagseperiode en een mildere trend daarna, maar nog steeds vrij onbestendig. Gedurende de hele maand zullen we op onze hoede zijn voor dagen onder invloed van lagedruksystemen, vooral als deze worden versterkt door de overblijfselen van extra-tropische stormen die langs onze regio's razen: de hoeveelheid regen en de snelheid van de windvlagen zullen iets zijn om op te letten.

In tegenstelling tot de voorspellingen voor de afgelopen maanden zou de neerslag in oktober weer boven normaal kunnen zijn. De temperaturen zouden relatief dicht bij normaal moeten zijn voor deze maand, ondanks de verschillen die hierboven zijn genoemd. De zonneschijn zal ook dicht bij normaal zijn.... Zie het volgende


November en December 2024

Wist u dat? Met MeteoBelgie Premium, kan u de seizoenstendensen voor de volgende drie maanden raadplegen.


 

Update : 3 september 2024

578 bezoekers online

Wie zijn wij ?

In het kielzog van MeteoBelgique zag MeteoBelgië een paar jaar later in 2006 het levenslicht. MeteoBelgië heeft kunnen profiteren van het groeiproces en de vermaardheid van zijn grote broer om aan de Nederlandstalige gemeenschap van ons land een betrouwbare website voor te stellen op het gebied van weersvoorspellingen, klimaatanalyses en realtime waarnemingen.

Volg ons

FacebookTwitter