• Zich inloggen
Israël lanceert eerste maanlander met privégeld: "Dit is vooral een prestigeproject"

De Israëlische maanlander Beresheet is afgelopen nacht succesvol gelanceerd. Als alles goed verloopt, schrijft Israël geschiedenis. Het gaat hier om de eerste maanmissie ooit betaald met privégeld. De maanlander zal onder meer een Israëlische vlag en het dagboek van een Holocaust-overlevende planten op de maan. "Dit is een prestigeproject."

Federaal parket over voetbalschandaal: "Eerstdaags landen met luik matchfixing"

Volgens federaal procureur Eric Bisschop is het gerechtelijk onderzoek naar het voetbalschandaal al flink gevorderd. Gisteren bleek dat er vooruitgang is geboekt in het corruptieluik, maar Bisschop verwacht dat er binnenkort een doorbraak komt in het luik matchfixing. Dat laatste is dan weer belangrijk voor het onderzoek van de Voetbalbond, dat moet voortbouwen op het gerechtelijk onderzoek. 

De glazen bol #1: Thierry Geerts, de baas van Google België

"De glazen bol" is een nieuwe podcastreeks waarin onze technologiejournalist Loutfi Belghmidi mensen ontmoet die van technologie hun beroep hebben gemaakt. Samen met hen kijken we in hun glazen bol en werpen we een blik op de toekomst. We beginnen met de Belgische baas van technologiegigant Google, Thierry Geerts. 

Japanse sonde Hayabusa 2 maakt geslaagde landing op asteroïde Ryugu

De Japanse ruimtesonde Hayabusa 2 is erin geslaagd om kort neer te strijken op asteroïde Ryugu, op 340 miljoen kilometer van de aarde. Dat meldt het Japanse ruimtevaartagentschap Jaxa. Het is de bedoeling dat de ruimtesonde stalen van de asteroïde meebrengt voor onderzoek. 

President Maduro laat grens van Venezuela met Brazilië sluiten

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft aangekondigd dat hij de landsgrens met Brazilië gaat sluiten. Daar wil opposant Juan Guaidó binnen twee dagen humanitaire hulp gaan ophalen. "Ik heb besloten dat de landsgrens met Brazilië om 20 uur (1 uur Belgische tijd) helemaal gesloten wordt, tot nader order", zo verklaarde Maduro tijdens een vergadering met zijn militaire staf.

EU-Commissievoorzitter Juncker oogst felle kritiek: "Kloof met wat Greta Thunberg heeft gezegd, is ongelooflijk groot"

Anekdotisch en niet echt to the point. Zo kan je de speech van Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker noemen. Hij nam vanmorgen het woord na het Zweedse "klimaatmeisje" Greta Thunberg. "De kloof tussen hen was ongelooflijk groot", stelt de Belgische klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele.

Herbeleef 7e klimaatmars: Betogers willen massamobilisatie op 15/03 en vragen vakbonden om te staken, "Dit wordt groots"

In Brussel hebben 7.500 "klimaatspijbelaars" een klimaatmars gehouden. Ook het Zweedse "klimaatmeisje" Greta Thunberg sloot zich daarbij aan. Vanochtend ontmoette Thunberg al de Belgische initiatiefnemers en gaf ze een speech voor de Europese Unie. Intussen roept de klimaatbeweging de vakbonden op om voor 15 maart een stakingsaanzegging in te dienen. Op die dag plannen de klimaatbetogers een grote "wereldwijde" mobilisatie voor het klimaat.

Greta Thunberg speecht in Brussel: "Moeten wij op school zitten? Wel, neem dan onze plaats op straat in"

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft in een toespraak voor het Europees Economisch en Sociaal Comité de politici op hun verantwoordelijkheid voor het klimaat gewezen. "Wij hebben ons huiswerk gemaakt, jullie niet". Ze riep politici op eindelijk en dringend te luisteren naar de klimaatexperts. "Als jullie niets doen, zullen jullie herinnerd worden als de grootste schurken aller tijden."

Niet alle vakbonden akkoord om te staken voor het klimaat

Sympathie is er genoeg bij de vakbonden voor de klimaatjongeren. Maar hun vraag om een stakingsaanzegging in te dienen om een algemene mobilisatie mogelijk te maken op 15 maart kan niet bij alle vakbonden op een positief antwoord rekenen.

Apotheken gewaarschuwd voor verkoop van siroop tegen droge hoest: risico op misbruik

Het Federaal Geneesmiddelenagentschap (FAGG) roept apotheken op waakzaam te zijn bij de verkoop van hoestsiropen op basis van dextromethorfan. Dat is een stof tegen een droge, prikkelende hoest die in veel gebruikte hoestsiropen zit. Volgens het FAGG zijn er de laatste tijd meer gevallen van jongeren die de hoestsiropen bewust gebruiken om hallucinaties op te wekken.


Bekijk alle actualiteit op : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/

Newsflash

 • Seizoenstendensen van 31 januari

  Seizoenstendensen van 31 januari

  Wat zijn de laatste tendensen voor einde van de winter en het begin van de lente ?
 • Analyse van het jaar 2018

  Analyse van het jaar 2018

  2018 : uitzonderlijk warm, zeer abnormaal zonnig, zeer abnormaal droog en een jaar met een uitzonderlijk laag aantal neerslagdagen.
 • Herfst 2018

  Herfst 2018

  Normaal voor wat betreft de gemiddelde temperatuur en het neerslagtotaal. De neerslagfrequentie was uitzonderlijk laag en de zonneschijnduur uitzonderlijk hoog.
 • Late zomerdagen in België

  Late zomerdagen in België

  Welke zijn de meest laattijdige zomerse dagen die voorgekomen zijn in ons land in de verschillende weerstations ?

Weerbericht

Vrijdag 13°
Zaterdag 14°
Zondag -1° 14°
Maandag 15°
Dinsdag 16°

Overzicht om 08:00

 • Oostende : 6°
 • Gent : 7°
 • Antwerpen : 7°
 • Brussel : 7°
 • Charleroi : 4°
 • Namen : 5°
 • Luik : 8°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Kain (Mt. St. Aubert) om 08:09
Temperatuur : 6.2°C
Druk : 1035 hPa
Vochtigheid : 97%
Neerslag (24u) : 0 mm
Wind : Noord (zeer zwak)