• Zich inloggen
LIVEBLOG: Wereldleiders stromen toe aan NAVO-gebouw, politie grijpt in tegen actievoerders

Op dag 2 van zijn bezoek gaat Trump onder meer naar de Europese instellingen en woont hij een NAVO-bijeenkomst bij in Brussel. Volg het hier de hele dag op de voet.

[VIDEO] - LIVE: Extra Journaal 15 uur over laatste uren van Trump in Brussel

De Amerikaanse president Donald Trump zal iets meer dan 24 uur in ons land zijn geweest, van woensdagnamiddag tot donderdagavond. Straks neemt hij rond 21u het vliegtuig naar Sicilië, de laatste bestemming op zijn eerste officiële buitenlandreis.

EU en VS "niet 100% eens" over Rusland, handel en klimaat

Na zijn ontmoeting met VS-president Donald Trump heeft EU-voorzitter Donald Tusk gesteld dat ze samen de westerse waardenen principes moeten uitdragen. Tusk merkte echter ook op dat Amerika en Europa het "niet 100%" eens zijn over drie belangrijke punten.

[VIDEO] - Kleine slip of the tongue van Juncker: "Hier is 1 president te veel"

De ontmoeting tussen Donald Trump, Europese Commissievoorzitter Juncker en de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk is niet onopgemerkt voorbijgegaan. En daar heeft een sneertje van Juncker alles mee te maken.

"Veiligheidsdiensten onderzoeken link tussen Abrini en dader Manchester"

Sinds de aanslag op de Manchester Arena maandagavond zijn er in totaal 10 mensen opgepakt: 8 in het Verenigd Koninkrijk, en 2 in Libië, onder wie de vader van de vermeende dader. Ook Mohamed Abrini, "de man met het hoedje" komt in het vizier van de politie.

Ook Obama is in Europa, voor een ontmoeting met Merkel

Vlak voor de NAVO-bijeenkomst deze namiddag nemen beide excellenties nog deel aan een panelgesprek over democratie in Berlijn. Obama was tot gisteren op vakantie in Italië.

Verkeersdrukte naar de kust lost stilaan op, nog file rond Antwerpen

Door enkele ongevallen was het tot na de middag lang aanschuiven op de snelwegen. Richting kust lijkt de grootste drukte voorbij, maar rond Antwerpen is het door wegenwerken nog steeds aanschuiven.

"Star Wars" wordt 40, maar wat als je die films nooit hebt gezien?

Op 25 mei blaast "Star Wars" 40 kaarsjes, maar wat als je die films nooit gezien hebt? Waarover gaat het en wie is wie in de films? Met dit artikel ben je helemaal mee en kun je volop meevieren.

Walvissen waren nog nooit zo groot, maar hoe is dat gekomen?

De blauwe vinvis is het grootste gewervelde dier dat op aarde leeft. Alleen was deze walvis niet altijd zo groot, zo blijkt uit nieuw onderzoek. De walvis zou pas "recent" - zo'n 2 à 3 miljoen jaar geleden- zo groot zijn geworden.

Erdogan ontvangen door Europese leiders in Brussel

De Turkse president heeft de voorzitter van de Europese Raad Tusk en de voorzitter van de Commissie Juncker ontmoet. De Franse president Emmanuel Macron sprak Erdogan aan over een opgesloten Franse journalist.


Bekijk alle actualiteit op : http://www.deredactie.be/

Newsflash


Warning: imagejpeg(/home/mbn/public_html//images/resized/images/mod_noo_slider/saisos_mai_250_156.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/mbn/public_html/modules/mod_noo_slider2/helper.php on line 730

Weerbericht

Donderdag 10° 25°
Vrijdag 13° 27°
Zaterdag 14° 30°
Zondag 15° 30°
Maandag 17° 27°

Overzicht om 16:03

 • Oostende : 19°
 • Gent : 25°
 • Antwerpen : 24°
 • Brussel : 26°
 • Charleroi : 24°
 • Namen : 23°
 • Luik : 23°

Het weer in het nieuws

 • Overal MeteoBelgie raadplegen!

  Overal MeteoBelgie raadplegen!

  MeteoBelgie gaat overal met u mee, via uw PC, tablet of smartphone!
 • WRF-model

  WRF-model

  MeteoBelgie biedt u de fijnmazige kaarten aan van het WRF-model.
 • Meteogram WRF

  Meteogram WRF

  Raadpleeg onze eigen meteograms gebaseerd op het WRF-model voor elke postcode in België !

Overzicht in reële tijd

Braine-le-Château om 16:12
Temperatuur : 25.3°C
Druk : 1023 hPa
Vochtigheid : 48%
Neerslag (24u) : 0 mm
Wind : Oost (zeer zwak)